NHL: Kopitar schittert met vier goals tegen Avalanche op doelpuntrijke avond

IJshockeyer Anze Kopitar heeft voor het eerst in zijn carrière vier keer in één wedstrijd gescoord. De 30-jarige Sloveen leidde de Los Angeles Kings zo naar een ruime overwinning op bezoek bij de Colorado Avalanche in Denver.

In de Mile High City zette Mikko Rantanen de thuisploeg nog op een 1-0 voorsprong, maar dankzij onder meer twee goals van Kopitar werd de eerste periode afgesloten met een 1-3 stand. De Kings bleven komen en Kopitar, die al een dikke tien jaar in LA speelt, voegde er nog twee goals aan toe, wat uiteindelijk leidde tot een 1-7 overwinning.

Het was sowieso een doelpuntrijke avond in de NHL. Zo wonnen de Carolina Hurricanes in eigen huis met 6-5 van de Arizona Coyotes, nadat Valentin Zykov en Jeff Skinner in de derde periode een 4-5 achterstand ombogen in de winst. De New York Islanders scoorden thuis tegen de Tampa Bay Lightning drie keer in de eerste vijf minuten van derde periode - waaronder twee keer door Anthony Beauvillier - maar het was net niet genoeg om de bezoekers te stoppen: 6-7.

Uitslagen NHL donderdag
Carolina Hurricanes - Arizona Coyotes 6-5
Columbus Blue Jackets - Florida Panthers 4-0
New York Islanders - Tampa Bay Lightning 6-7
Philadelphia Flyers - New York Rangers 4-3
Detroit Red Wings - Washington Capitals 0-1
Ottawa Senators - Edmonton Oilers 2-6
Nashville Predators - Toronto Maple Leafs 2-5
Chicago Blackhawks - Vancouver Canucks 2-5
Colorado Avalanche - Los Angeles Kings 1-7
San Jose Sharks - Vegas Golden Knights 2-1 OT

De hoogtepunten van de avond (Bron: YouTube)