Total War Saga: Thrones of Britannia uitgesteld

Creative Assembly heeft gisteren op hun blog bekend gemaakt dat de ontwikkeling van Total War Saga: Thrones of Britannia een kleine vertraging heeft opgelopen. De game zou oorspronkelijk uitkomen op 19 april, maar de ontwikkelaar heeft die datum nu gezet op 3 mei.

Creative Assembly geeft als voornaamste reden dat ze nog wat aanpassingen willen maken aan de AI, met name hoe deze units selecteert wanneer computergestuurde legers proberen te flanken. Ook wordt de agressiviteit van de AI in de campaign aangepast op verschillende moeilijkheidsgraden.

Daarnaast worden ook wat kleine aanpassingen gemaakt aan de UI en de animaties van bepaalde units. Er komt een speciaal menu waarin je alle factoren kan zien die bijdragen aan je war fervour, en om het verschil in voedselvoorraden duidelijker te maken krijgt elk niveau daarvan een andere kleur. Wanneer units nu lopen op het slagveld houden ze hun schild voor zich (wat ook gebruikelijk was in de tijd waar Thrones of Britannia zich afspeelt) en veranderen de portraits van de generaals zodra ze ouder worden.

Total War Saga: Thrones of Britannia is een spinoff van de Total War-hoofdserie en focust zich op Groot-Britannië uit de negende eeuw. Spelers kunnen kiezen om te spelen met de Angelsaksische volkoren onder leiding van Alfred de Grote, Welsche stammen, Schotse clans en de Noorse vikingen die tijdens die eeuw de kust van het Britse eiland onveillig maakten.

Totalwarthronesofbritannia
Total War Saga: Thrones of Britannia uitgesteld