Licht, camera, actie in Planet Coaster

De derde grote Planet Coaster-DLC komt eraan, en deze keer is het thema de glitter en glamour van de filmindustrie. In een blogpost vertelt Frontier dat we onder andere drie nieuwe rides kunnen verwachten, een hoop nieuwe scenery en ook een aantal gratis extraatjes.

De drie nieuwe attracties zijn de Big Screen Tour,  Re-Motion en Horror Heights. De Big Screen Tour wordt een variant op de monorail en de klassieke stoomtrein, waarbij gasten in tourbussen langs verschillende scenes kunnen worden vervoerd. Re-motion is een dark ride op rails waarbij bezoekers vastzitten aan een robotarm die alle kanten op kan bewegen, vergelijkbaar met Harry Potter and the Forbidden Journey in Universal Studios. Horror Heights is de Planet Coaster-versie van de bekende drop tower, zoals de Tower of Terror in Disneyland Parijs.

Wat de scenery betreft komen er een flink aantal nieuwe props, voertuigen, animatronics en special effects, waaronder constructie-gerelateerde props om al het werk-in-uitvoering in je park nog realistischer te laten lijken. Ook komt er een nieuw thema voor gebouwen, de metropolis set.

Daarnaast komen er ook een aantal gratis toevoegingen, of je nu van plan bent de DLC te kopen of niet. Spelers kunnen nu ook hotels maken waar bezoekers in kunnen overnachten, komt er op populair verzoek tunneling met paden, en kunnen de kleuren van objecten veranderd worden met triggers. Daarnaast kun je nu ook in de ride camera makkelijk switchen tussen dag en nacht.

Wil je weten hoe alles eruit ziet: Frontier houdt een speciale livestream volgende week maandag. Planet Coaster: Studio Pack komt op 27 maart uit op steam en zal 11 euro gaan kosten.

Planetcoasterstudiospack
Licht, camera, actie in Planet Coaster