Haase gaat weer eens uit z'n plaat, maar wint wel

Tennisser Robin Haase staat in de tweede ronde van het masterstoernooi van Miami. Op het fraaie Key Biscane was de Nederlander te sterk voor Yuichi Sugita uit Japan, die met de 43e plek één plaats boven Haase staat op de wereldranglijst.

Haase won set één na twee vroege breaks, maar in set twee leverde hij op 3-4 zijn service in en dat bleek hem de set te kosten. In het derde en beslissende bedrijf kreeg de Japanner geen kans meer en dus wist Haase de zege knap naar zich toe te trekken: 6-4, 3-6, 6-1.

Een wedstrijd van Haase zou uiteraard niet compleet zijn als er niks te beleven viel en men werd dan ook niet teleurgesteld: in de tweede set was de immer rustige Hagenaar het niet eens met de scheidsrechter, wat hij op zijn kenmerkende, beheerste wijze liet blijken.

"Praat niet tegen me! Praat niet tegen me!!!!!", schreeuwde Haase het uit. "Je doet het zo slecht deze wedstrijd en dan durf je dit tegen mij te zeggen?!", waarna Haase zich nog even naar een official langs de kant richtte, om daar ook zijn beklag over de scheidsrechter te doen: "Waarom praat hij nog tegen mij? Waarom??!", klonk het een paar keer. De Nederlander hield het hoofd wederom ijzig koel en trok de partij alsnog naar zich toe.