Lozano vindt 'tjoekie, tjoekie' vermakelijk

Hirving Lozano is bij PSV snel uitgegroeid tot een publiekslieveling. De Mexicaan stelt dat zijn bekendheid meerdere kanten heeft.

Met veertien doelpunten is Lozano momenteel topscorer van de Eredivisie. "Er is veel op me afgekomen. Dat is soms lastig, in de schijnwerpers staan en altijd te moeten presteren", zegt hij in PSV Magazine over zijn eerste jaar in Eindhoven. "Aan de andere kant is het ook leuk."

"Waar ik ook kom, iedereen vraagt naar mijn bijnaam Chucky. Dat is heel vermakelijk. En ik hoor constant mensen 'tjoekie, tjoekie, tjoekie' roepen. Dat vind ik echt heel leuk." Lozano zegt er baat bij te hebben dat meerdere teamgenoten bij PSV Spaanstalig zijn. "De taal maakt het makkelijker om met elkaar te praten, maar mijn Engels vordert, dus er is ook contact met anderen."

Coach Phillip Cocu spreekt vanwege zijn verleden bij Barcelona ook Spaans. "Hij is één van de redenen dat ik me zo snel heb kunnen aanpassen." Na de interlandperiode speelt PSV op zaterdag 31 maart een thuiswedstrijd tegen NAC Breda. Een week later volgt een uitwedstrijd tegen AZ.