Bosz: "Logisch dat topclubs hem volgen"

Peter Bosz voorspelt een mooie toekomst voor Matthijs de Ligt, die dit seizoen al werd gelinkt aan enkele Europese grootmachten.

De vraag is daardoor hoelang De Ligt nog in Amsterdam te zien zal zijn. "Een nieuwe volgende prikkel kan goed zijn, maar dan moet hij verzekerd zijn van speelminuten", zegt Bosz tegen Voetbal International. De oud-coach van Ajax vindt het 'logisch' dat de grote clubs de jonge verdediger in de gaten houden.

"En hij is nog jong, dit is pas zijn eerste volledige seizoen als basisspeler in het profvoetbal. Uiteindelijk komt die stap hogerop er zeker, het gaat vooral om de afweging wat het goede moment is", aldus Bosz. "Maar Matthijs is een intelligente jongen, die precies weet wat hij wil. Dus ik heb daar alle vertrouwen in."

Zaakwaarnemer Barry Hulshoff benadrukt dat De Ligt geen haast heeft om weg te gaan. "Hij is pas achttien, dus moet hij vooral veel vlieguren maken en de kans krijgen om te groeien. Waar dat is? En wanneer? Daar is hij nog niet uit. Maar de ontwikkeling staat voorop, het financiële aspect is van secundair belang."