Man noemt agenten 'smurfen': ¤160 boete

Een Oostenrijker mag 160 euro aftikken wegens het beledigen van een aantal agenten. Kankerlijer, kutnazi, NSB'er...allemaal helaas nog wel eens gebruikte termen die dan naar boven komen, maar niks van dat alles was het geval: de schavuit waagde het om de agenten 'smurfen' te noemen.

Meneer reed in de omgeving van Innsbruck en zag dat er geflitst werd. "Richting Innsbruck staan twee smurfen met lasers, die wachten op vriendelijke klanten", schreef de man in een Facebookgroep. Enkele uren later smurfte hij schijnbaar weer weg uit de hoofdstad van Tirol: "Als je Innsbruck verlaat staan er twee smurfen voor de Shell foto's te maken, graag even lachen."

Een agent zat ook in de betreffende Facebookgroep en de humorloze diender besloot gelijk een klacht in te smurfen. Dat had als resultaat dat de vuige crimineel een boete opgesmurft kreeg van twee keer 80 euro wegens het beledigen van de agent. De politie liet weten dat het fatsoen aangetast werd door de woorden van de man. In andere woorden: "Wij zijn geen smurfen, dat zijn tekenfilmfiguren, die niks met de politie te maken hebben."