'Slangenfluisteraar' dood na cobrabeet

De Maleisische brandweerman Abu Zarin Hussin is overleden na een beet van een cobra. De 33-jarige man werd in zijn land beroemd als de 'slangenfluisteraar', omdat hij allerlei dodelijke slangen zonder problemen ving en in de natuur uitzette, waarbij hij ze nog wel eens een zoen op de mond gaf.

Dit keer was Abu buiten dienst wat tijd met zijn vrouw door aan het brengen toen hij een telefoontje kreeg: er was een wilde cobra gespot en die moest verwijderd worden, het liefst op een diervriendelijke wijze. Abu ging er op af, maar werd gebeten door het zeer giftige reptiel en overleed vier dagen later in het ziekenhuis.

"De slang die hij ving heeft zo'n sterk gif dat één beet een olifant kan doden", aldus brandweerbaas Khiruddin Drahman. "We zijn een zeer getalenteerd man op tragische wijze kwijtgeraakt." Abu stond er ook om bekend zijn talenten aan zoveel mogelijk jonge brandweerlieden door te geven, zodat alsmaar meer mensen in Maleisië leerden hoe de dodelijke slangen enigszins veilig aan te pakken zijn.

Twee jaar geleden kwam de brandweerman in het nieuws, omdat hij getrouwd zou zijn met een slang, waarvan hij geloofde dat het zijn gereïncarneerde vriendin was. Dat bleek helemaal niet het geval te zijn - zowel de reïncarnatie als het trouwen - maar met de plotselinge media-aandacht kon Abu wel nóg meer mensen leren hoe slangen veilig verwijderd kunnen worden.