FOK! Wat een weer: code geel :(

Code geel vanwege mist in het oosten die de komende uren wegtrekt. Elders begint de dag met flinke zonnige perioden en een enkele mistbank. Er ontstaan stapelwolken en bovendien trekken er van het noordwesten uit wolkenvelden over het land. Lokaal kan hieruit lichte regen vallen. De maximumtemperaturen liggen rond 7°C. De wind komt uit noordwest tot west en is zwak tot matig.

In de nacht naar donderdag wordt de bewolking steeds dikker en gaat het van het noordwesten uit regenen. De minima worden aan het begin van de nacht bereikt en liggen tussen 1°C in het zuidoosten en 4°C aan zee. De westenwind neemt toe naar matig, aan zee en op het IJsselmeer naar vrij krachtig.

Donderdagochtend trekt de meeste regen zuidoostwaarts weg. Er blijft echter veel bewolking aanwezig en helemaal droog wordt het niet. Daar waar de zon doorbreekt kan het 9°C worden, maar in het Waddengebied blijft het kwik steken bij 5°C. De wind draait naar west tot noordwest en is matig. (Bron: KNMI)

Nederland
 

Een FOK!-user uit Spaubeek (Zuid-Limburg) stuurde ons deze foto
Een FOK!-user uit Spaubeek (Zuid-Limburg) stuurde ons deze foto

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!