Memphis grapt over Koeman: "Hij begrijpt het"

Memphis Depay meldde zich maandag met de andere internationals in Zeist. Bondscoach Ronald Koeman wil bij Oranje voortaan minder pers erbij hebben.

"Hij begrijpt het. Ik heb nog een beetje slaap, want ik moest gelijk door in de ochtend. Maar ik ben nu in een nieuwe omgeving, in alle rust ook. Niet jij met je listige vragen die gelijk voor me staat", grapt Depay in gesprek met Voetbal Inside. Oranje speelt de komende week oefenwedstrijden tegen Engeland en Portugal.

De 24-jarige Depay speelde vorig seizoen nog in Engeland en Koeman zei maandag op de persconferentie dat hij nog probeerde om hem naar Everton te halen. "Ik ben inderdaad bij hem thuis geweest, hij had toen interesse. Toen hebben we een gesprek gehad." Uiteindelijk koos hij echter voor Olympique Lyon.

Koeman gaf aan dat hij tijdens dat gesprek een beter beeld van Depay heeft gekregen. "Wat ik eerder al zei: ik ben al gewend, als je me niet kent, dat je een bepaalde indruk krijgt", zegt hij zelf. "Als je me leert kennen, krijg je een betere indruk."