Dost zeer gretig: "Wil verdomme laten zien wat ik kan"

Bas Dost kan niet wachten om ook in het Nederlands elftal veel goals te maken. De spits maakte dit seizoen al 23 goals in de Portugese competitie.

In het Nederlands elftal moest Dost het tot nu toe vooral doen met invalbeurten. Hij scoorde pas één keer in zeventien interlands. "Ik ben hierheen gekomen met het idee van: ik wil verdomme nu laten zien wat ik waard ben", vertelt de getergde topscorer van Sporting Clube de Portugal aan FOX Sports.

"Ik word wel een beetje moe van het verhaal dat je in Portugal zo veel scoort en er hier niets van bakt. Want zo wordt het toch altijd geconcludeerd. Als je als spits niet scoort, bak je er geen hol van. Zo is het nou eenmaal."

Dost erkent wel dat hij in Oranje nog weinig indruk heeft gemaakt. "In het begin veel invalbeurten, later een paar keer in de basis. Tot nu toe is dat het Oranje van mij geweest", aldus de 28-jarige international. "Wat jullie (de media, red.) allemaal roepen, daar kijk ik sowieso niet naar. Wél naar dat ik supergoed in mijn vel zit en klaar ben om goals te maken. Ik wil graag spelen, vooral tegen Portugal, tegen mijn ploeggenoten. Maar iedereen wil spelen."