'Weer schietpartij op Amerikaanse school'

Het lijkt in de Verenigde Staten weer eens raak te zijn: op een high school in Great Mills, in de staat Maryland, zou dinsdagochtend een schietpartij plaats hebben gevonden.

De sherrif van St. Mary's County bevestigde dat er een onderzoek gaande is naar een schietpartij op de Great Mills High School, waar de vroege berichten uiteenlopen van 'zeker enkele gewonden' tot 'minstens drie doden'. 

Meer dan 1500 studenten gaan naar de Great Mills High School, in een klein plaatsje wat op een kleine honderd kilometer ten zuiden van Washington DC ligt. Ouders worden gewaarschuwd om vooral niet naar de school te komen, maar te verzamelen bij een nabijgelegen school.

Volgens de lokale politie zou de situatie 'onder controle' zijn.

Update 15:12
Fox meldt dat er geen doden zijn gevallen wel drie gewonden waarvan één de dader is. Verdere details ontbreken vooralsnog. Eerdere berichten gingen uit van "enkele gewonden" tot "ten minste drie doden".

Update 17:45
De scholier die dinsdag op een middelbare school circa 70 kilometer ten zuidoosten van Washington op twee medescholieren schoot, is door een beveiliger neergeschoten en in een ziekenhuis overleden.

De tiener opende op de Great Mills High School in Maryland in de morgen het vuur op een meisje. Zij ligt in kritieke toestand in een ziekenhuis. Ook een jongen in haar buurt werd geraakt. Zijn toestand is stabiel, volgens plaatselijke media.

Over het motief van de dader is niets bekendgemaakt. Hij zou na op de scholieren te hebben geschoten zelfmoord hebben willen plegen en schoot zich door het hoofd. Onderzoek moet uitwijzen of hij zelf of de beveiliger het dodelijke schot heeft gelost.

De schietpartij komt bijna een week na scholierenprotesten in heel het land tegen de wetgeving over wapenbezit die in de meeste staten veel te laks zou zijn. Aanleiding was het bloedbad van 14 februari in Florida waar een negentienjarige voormalige scholier op een 'high school' met een semi-automatisch wapen veertien scholieren en drie volwassenen doodschoot.