Tornadoseizoen VS van start

Het Amerikaanse tornadoseizoen is weer van start gegaan. Officieel vanaf 1 maart maar voor vandaag en morgen zijn de eerste echte serieuze waarschuwingen afgegeven. De waarschuwing voor vandaag is enkele uren geleden opgewaardeerd naar een "moderate risk" wat de op één na hoogste waarschuwing is. Het noodweer zal gepaard gaan met zware regen- en onweersbuien waarbij hagelstenen van enkele centimeters niet zijn uitgesloten. 

De meeste tornado's in de VS ontstaan in de zogenaamde "Tornado Alley". Een gebied dat zich uitstrekt over Texas, Oklahoma en Kansas. Vandaag is echter de staat Alabama aan de buurt. Het noordelijk deel van de staat, inclusief de grootste stad Birmingham, ligt in de vuurlinie net als steden als Huntsville en Tuscaloosa. De eerste tornado waarschuwingen zijn inmiddels al gegeven maar zullen van minuut tot minuut veranderen. Ook in Tennessee en Mississippi zijn waarschuwingen van kracht.

De alom bekende stormchasers zijn op pad en ook enkele lokale tv-stations zenden het noodweer live uit. Ook op het forum zijn we geinteresseerd in dit weerfenomeen en volgen we soms de chasers op de voet. Daar kunnen we wat nieuwe geinteresseerden en gezellige meeposters prima gebruiken. Wil je dus meer weten over tornado's, de chasers live volgen in hun auto's of wat live-streams bekijken, neem dan hier eens een kijkje. Je bent van harte welkom om daar gezellig mee te posten. 

Voor de inwoners van Alabama kunnen we hopen dat de kracht van de tornado's mee gaat vallen. Het gaat voor die mensen een lange nacht worden. Morgen zal vooral Florida getroffen worden door het noodweer.