FOK! Wat een weer: [gaap] code geel

Een gebied met lichte (winterse) neerslag trekt zuidwaarts over het land. Hierbij is er kans op ijzel en lichte sneeuw. Dit zorgt ervoor dat het plaatselijk glad kan zijn. Na de neerslag kan het ook glad worden door bevriezing van natte weggedeelten. In de loop van de ochtend verdwijnt de gladheid.

In het midden en zuiden van het land is het nog bewolkt en valt er lokaal wat lichte sneeuw of (mot)regen. Kortstondig kan er ook ijzel voorkomen en kan het lokaal glad worden. Van het noorden uit komen er opklaringen het land binnen en kan het ook tijdelijk glad worden door bevriezing van natte weggedeelten. De neerslag en de gladheid verlaten in de eerste helft van de ochtend het zuidoosten. Er volgt dan een droge en zonnige dag. De temperatuur loopt op tot 7 a 8°C. De zwakke tot matige wind komt uit een noordelijke richting en is langs de kust eerst vrij krachtig tot krachtig.

In de nacht naar woensdag blijft het helder en droog. Wel kunnen er vooral landinwaarts enkele mistbanken vormen. Het koelt uiteindelijk af naar -6°C in het oosten tot rond het vriespunt in de kustgebieden. De wind draait geleidelijk naar noordwest en neemt af naar zwak, in de kustgebieden matig.

Woensdag overdag wisselen wolkenvelden en zonnige perioden elkaar af. In de middag en avond kan er lokaal een bui voorkomen. De maximumtemperaturen liggen rond 7°C. De wind draait verder naar west en is zwak tot matig. (Bron: KNMI)

Nederland
 

Mooi luchtje  (Foto: Iteejer)
Mooi luchtje (Foto: Iteejer)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar [email protected] onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!