Man wint 19 miljoen dollar en gaat banken overvallen

Soms zit het mee...en soms kun je daar niet mee omgaan. Een schrijnend voorbeeld is ene James Allen Hayes, een 55-jarige Amerikaan. De beste man werkte in januari 1998 als beveiliger en draaide vooral nachtdiensten.

Het geluk kwam echter aan de zijde van James, want plotseling won hij maar liefst negentien miljoen dollar in de loterij. Het geluk bleef niet lang hangen: zijn vrouw ging er na een niet nader genoemde periode vandoor met de halve jackpot en James bleef uiteindelijk zitten met zes miljoen dollar en een duizend dollar per week kostende heroïneverslaving.

Vorig jaar werd Hayes gearresteerd, nadat de FBI lange tijd zocht naar een inmiddels beruchte bankovervaller. De man stond bekend als de PT Cruiser Bandit, genoemd naar zijn Chrysler, en de Seasoned Bandit, vanwege zijn grijze haren en dus vermoedelijk al bovengemiddelde leeftijd voor een overvaller. Volgens de FBI bleek het dus om Hayes te gaan, die ten tijde van zijn arrestatie in een verlaten garage woonde.

Tijdens de overvallen gaf hij bankbedienden een briefje, waarop stond dat hij geld wilde en dat hij zou schieten als hij dat niet kreeg - die heroïneverslaving moest immers toch ergens van betaald worden. Hij wordt voor vier overvallen aangeklaagd en kan zo'n twintig jaar cel krijgen als hij schuldig wordt bevonden. Op 7 juni hoort Hayes zijn vonnis.