NBA: Grote mannen schitteren en leiden teams naar winst

In de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie NBA hebben drie van de grote mannen zondagavond weer eens laten zien waarom ze echte toppers zijn: Russell Westbrook, James Harden en Anthony Davis leidden hun teams naar de winst.

Westbrook ging met de Oklahoma City Thunder op bezoek in Toronto, waar ze het moeilijk hadden met de Raptors. De nummers één van de Eastern Conference moesten in de slotfase echter toch capituleren tegen de Thunder (125-132), waar Westbrook weer eens een triple double op liet tekenen: 37 punten, 14 assists, 13 rebounds.

De New Orleans Pelicans kregen bezoek van de nummers twee in de Eastern Conference, de Boston Celtics. Die hadden vrijwel de gehele eerste helft de leiding, maar de Pelicans vochten zich terug en onder leiding van Davis (34 punten, 11 rebounds) werden de Celtics in de slotfase zoekgespeeld: 108-89.

Harden en de Rockets gingen op bezoek bij de Minnesota Timberwolves en de nummers één van het westen hadden het nauwelijks moeilijk. Een voorsprong van dik in de twintig punten werd nog wel verkleind en de Timberwolves kwamen in de slotfase in de buurt, maar het was bij lange na niet genoeg om voor een serieuze bedreiging te zorgen. Harden tekende voor 34 punten en 12 assists in het gewonnen duel.

Uitslagen NBA zondag
Toronto Raptors - Oklahoma City Thunder 125-132
New Orleans Pelicans - Boston Celtics 108-89
Minnesota Timberwolves - Houston Rockets 120-129
Los Angeles Clippers - Portland Trail Blazers 109-122

Westbrook tekent weer eens voor een triple double (Bron: YouTube)