Van Gaal "bespioneerde" spelers bij Man United en Bayern München

Louis van Gaal vindt dat sommige spelers van Manchester United hem hebben misleid toen de voormalige bondscoach daar nog manager was.

Van Gaal stuurde soms e-mails naar zijn selectie en hij liet een tracker meesturen om te kunnen zien of de spelers die berichten wel lazen. "Ik stuurde e-mails naar spelers, waarin ik bijvoorbeeld hun sterke en zwakke punten benoemde. Ik ontwikkelde de digitale tracker samen met mijn ict-man", vertelt de 66-jarige Amsterdammer aan Bild.

"Elke speler kon inloggen. Ik gaf iedere speler de mogelijkheid om zich thuis voor te bereiden op een gesprek met mij. Dan konden we erover praten in een één-op-één-gesprek." Sommige spelers openden de mails op hun telefoon, maar vervolgens deden ze twintig minuten iets anders. Zo leek het alsof ze het bericht wel hadden gelezen.

"Dat toont vooral aan dat ze geen professionals zijn en daar heb ik met ze over gesproken", aldus Van Gaal. "Bij Bayern München deed ik hetzelfde met de e-mails. Ik ben ervan overtuigd dat een echte professional ook wil leven als een professional. Arjen Robben bijvoorbeeld, die leest de e-mails wel." De coach werd na zijn tweede seizoen bij United ontslagen, ondanks dat de ploeg toen de FA Cup won.