Chelsea via verlenging naar Wembley

Chelsea heeft zich als laatste geplaatst voor de halve finales van de FA Cup. Op bezoek bij Leicester City had de kampioen een verlenging nodig.

The Blues kregen na een lastige beginfase wat meer grip op de wedstrijd en Álvaro Morata kreeg na bijna een halfuur een goede kans. Zijn schot was niet genoeg in één van de hoeken gemikt. Drie minuten voor de pauze was het wel raak voor de Spanjaard, die uit een counter een pass van Willian afrondde.

Door een fout van Willy Caballero kwam Leicester na rust bijna langszij. De keeper leverde in bij Riyad Mahrez, die de bal van grote afstand niet tussen de palen kreeg. Even later liet Jamie Vardy met een kopbal een nog grotere kans onbenut. Een kwartier voor tijd viel de verdiende gelijkmaker alsnog; Vardy scoorde vanuit een scrimmage voor het Londense doel.

In de verlenging die volgde trok Chelsea de wedstrijd toch naar zich toe. Halverwege was het Pedro die tussen twee tegenstanders in raak kon koppen. De Engelse kampioen, die vorig jaar in de finale verloor van Arsenal, mag daardoor naar Wembley voor de halve finales van de FA Cup. Eerder wisten Tottenham Hotspur, Manchester United en Southampton zich al te kwalificeren.