Herlings wint MXGP in eigen land

Jeffrey Herlings heeft zondag de MXGP in Valkenswaard gewonnen. Ondanks een slechte startpositie won de KTM-coureur beide races op indrukwekkende wijze. Door de zege is Herlings ook leider in de stand voor het wereldkampioenschap.

 

Valpartij Cairoli & inhaalactie Herlings - MXGP of EUROPE 2018 (Bron: Youtube)

Door een val en gebroken wiel in de kwalificatie op zaterdag moest Herlings in beide races vanaf de negentiende plaats starten. In de eerste race had hij een goede start en was binnen no time opgeklommen naar de tweede plaats. In de slotfase reed hij de achterstand op grootste concurrent Antonio Cairoli dicht. In het losse zand maakte de Italiaan een foutje en viel. Herlings nam de eerste plaats over en behield die positie tot aan de finish. Cairoli werd tweede, voor de Belg Jeremy van Horebeek op plaats drie. Glenn Coldenhoff werd vijfde.

In de tweede race had Herlings een mindere start maar er volgde opnieuw een snelle inhaalrace. In de slotfase zette hij opnieuw druk op Cairoli. Dit keer had hij geen valpartij nodig maar ging de regerend wereldkampioen op eigen kracht voorbij. Teamgenoot Coldenhoff deed het een plaats beter dan in de eerste race en werd vierde.

Door het winnen van de grand prix gaat Herlings nu alleen aan kop de het wereldkampioenschap. De Brabander heeft zes punten voorsprong Cairoli.