Roma boekt derde zege op rij, ook Milan wint

AS Roma handhaaft zich in de top drie van de Serie A. De Romeinen pakten drie punten bij Crotone, terwijl AC Milan nog net won.

Na de competitiezeges op Napoli en Torino moest Roma zondagmiddag punten zien te halen bij Crotone, dat in degradatiegevaar verkeert. De bezoekers, die afgelopen week de kwartfinales van de Champions League bereikten, namen de leiding via Stephan El Shaarawy. Hij scoorde van dichtbij uit een voorzet van Aleksandar Kolarov.

AS Roma was veel sterker dan Crotone, al bleef de beslissing in de wedstrijd tot een kwartier voor tijd uit. Toen stelde Radja Nainggolan met een schot van buiten de zestien de punten veilig. De Romeinen hebben vier punten voorsprong op nummer vier Internazionale, dat nog wel een wedstrijd tegoed heeft.

AC Milan werd donderdag door Arsenal uitgeschakeld in de Europa League en de Rossoneri hadden het met Chievo ook zeer lastig. Hakan Calhanoglu opende weliswaar de score, maar een goal van Mariusz Stepinski en een prachtige knal van Roberto Inglese ging Chievo, de nummer zestien van Italië, verrassend met een voorsprong rusten.

In de tweede helft kwam het toch nog goed voor Milan. Patrick Cutrone maakte al snel gelijk en acht minuten voor tijd bepaalde André Silva de eindstand op 3-2. Het elftal van Gennaro Gattuso staat zesde en is Lazio (drie punten meer) en Inter (vijf punten meer) nog niet uit het oog verloren.