Bagnaia wint opening Moto2-seizoen, Bendsneyder debuteert met 18e plek

Francesco Bagnaia heeft zondag de Grand Prix van Qatar in de Moto2 gewonnen. De 21-jarige Italiaan van Valentino Rossi's Sky Racing Team was van start tot finish de beste en reed in totaal hooguit een meter of honderd niet op kop.

Bagnaia kende de beste start en nam vanaf plek drie de leiding, voor Lorenzo Baldassarri, polesitter Alex Marquez en Marcel Schrötter, terwijl Bo Bendsneyder vanaf de twintigste plek een wat lastige start had. Voorin begon Bagnaia zeer sterk en alleen Baldassarri en Marquez konden hem, met grote moeite, een beetje volgen. Mattia Pasini voerde een achtervolgende groep van vijf man aan, maar die reden al wel op ruim drie seconden. 

Met nog negen ronden te gaan schoof de eerste coureur tegen het asfalt en dat was - volledig volgens de verwachtingen - de vanuit de MotoGP teruggestapte Brit Sam Lowes, die best wat snelheid heeft, maar vooral de koning van de crashes is. Vijf ronden voor het einde leek Marquez op weg naar Bagnaia, maar het noodlot sloeg toe voor de Spanjaard: zijn achterremschijf zat ineens vast en gloeide fel op, waardoor hij de snelheid enige tijd volledig kwijt was.

Baldassarri nam plek twee zo over en reed een dikke halve seconde achter Bagnaia, terwijl Marquez - waar de remschijf op het oog weer los was geschoten - op ruim vijf seconden de derde plek in beslag nam, voor Pasini en de KTM-coureurs Miguel Oliveira en Brad Binder. In de voorlaatste ronde sloot Baldassarri toch aan bij Bagnaia en dus werd het in de slotronde mogelijk nog spannend.

Om voor de winst te gaan wist Baldassarri één ding zeker: hij moest zijn concurrent voor de laatste bocht pakken, want de motor van Bagnaia liep op het rechte stuk ronde na ronde veel sneller. Baldassarri probeerde het ook zeker en was er heel even voorbij, maar Bagnaia sloeg direct terug en trok de eerste zege van het jaar naar zich toe. Baldassarri eindigde als tweede, Marquez als derde en Bendsneyder kwam na een prima slotfase als achttiende over de meet.