Uitslag AZ - FC Groningen

AZ heeft in de absolute slotfase drie punten gepakt tegen FC Groningen. De Alkmaarders leken punten te verspelen na een comfortabele voorsprong.

Alle doelpunten werden in Alkmaar voor de tweede helft bewaard en dat lag voor een groot deel aan Sergio Padt. De keeper van Groningen voorkwam goals van Wout Weghorst, Thomas Ouwejan en tweemaal Teun Koopmeiners. De gasten werden zelf kort voor rust gevaarlijk toen Mike te Wierik van dichtbij op de paal kopte.

Kort na de pauze werd de score geopend door Jonas Svensson, die met een fraaie hakbal achter het standbeen een voorzet van Alireza Jahanbakhsh in het doel kreeg. Nadat Guus Til halverwege de tweede helft voor de 2-0 zorgde, leken de punten voor de Alkmaarders al binnen. Groningen kwam echter sterk terug.

Na goed voorbereidend werk van Ritsu Doan was het Tom van Weert die de ploeg van Ernest Faber weer hoop gaf. Zeven minuten voor tijd maakte Doan zelf de 2-2 met een mooi afstandsschot in de bovenhoek. In blessuretijd kopte Jahanbakhsh uit een hoekschop echter raak, waardoor AZ alsnog drie punten pakte.