DENK Amersfoort wil moslims discrimineren

Lijsttrekker Tahsin Bülbül van DENK Amersfoort zou het wel prettig vinden als rond een moskee foutparkerende moslims geen parkeerboete krijgen wegens het moslim zijn. Deze uitzondering op basis van religie is echter ook (positief) discriminerend volgens de grondwet. Bekeurde moslims, die bij de Mevlana en El Fathmoskee iedere vrijdag 'gedwongen moeten' foutparkeren, hebben het idee dat de parkeerwachters 'jagen' op de arme moskeebezoekers, zegt de lijsttrekker tegen het Algemeen Dagblad.

Veel moslims komen al duurzaam op de fiets voor dat half tot heel uurtje bidden. Echter kan niet iedereen zo duurzaam te werk gaan om de moskee te bezoeken. Tevens stelt de lijstrekker dat het niet de schuld is van de bezoekende moslims dat er in dat gebied alleen met vergunning geparkeerd kan worden. Thasin ziet het dan ook niet als discriminatie maar als 'prachtig signaal van inclusiviteit' om de foutparkerende moslims te ontzien.

Deze parkeerontziening voor moslims zal het eerste zijn dat het Amersfoortse DENK op de politieke agenda zet indien zij in de gemeenteraad komen. Die kans lijkt klein omdat PvdA en VVD Tahsin van het ontlopen van debat beschuldigen. Thasin zegt dit ook anders te zien. De lijsttrekker, teamleider van de ontvangst- en beveiligingsmedewerkers die zijn werkstek op het Eemhuis heeft, zegt politiek en werk gescheiden te willen houden en daarom niet komt opdagen.