UFC: Fight Night London

Opkomend zwaargewicht Alexander Volkov wist zaterdagavond tijdens UFC Fight Night London voormalig kampioen Fabricio Werdum in de vierde ronde knock-out te slaan. In de O2 Arena in de Engelse hoofdstad pakte de Rus zijn grootste overwinning tot nu toe in zijn carrière en is hij dichtbij een titelgevecht met kampioen Stipe Miocic.

Voormalig M1- en Bellatorkampioen Volkov leek tot aan de knock-out de mindere van de Braziliaanse legende Werdum. De voormalig kampioen leek bij tijd en wijle te spelen met de Rus en vooral tijdens het grondgevecht had Volkov niets in te brengen en Werdum leek naar een prima overwinning te laveren.

Totdat die serie vuisten op de kin van de 40-jarige Vai Cavalho landde, de benen dienst weigerden en de scheidsrechter Werdum behoedde voor meer schade door de wedstrijd te staken.

'Natuurlijk is dit een enorme overwinning', aldus Volkov die in september 2017 Nederlander Stefan Struve in Rotterdam nog knock-out sloeg. 'Fabricio Werdum is een legende van de sport. Ik kom er nu aan. Ik wil vechten voor die titel. Ik wacht op dat moment. Ik wil ervoor wachten. Daar ben ik hier voor. Het maakt mij ook niet uit tegen wie ik om de titel vecht, Miocic of Cormier. Wie weet, ik kom voor die kampioensgordel.'

De voormalige trainingspartners maakte er een mooie show van en de degelijk vechtende Rus maakte goed gebruik van zijn lengte. Alhoewel Werdum de Rus met gemak naar de grond haalde, raakte Volkov daar nooit echt zenuwachtig van en hij bleef de Braziliaan tijdens het staande gevecht dan ook telkens makkelijk raken. Werdum leek dat prima te vinden, aangezien hij duidelijk het idee had het gevecht te controleren.

Werdum leek zich zo comfortabel te voelen dat hij meeging in Volkov's spel en halverwege de vierde ronde plots wild om zich heen begon te slaan. Volkov nam direct over met als gevolg dat Werdum bewusteloos op de grond terecht kwam en de twintigste overwinning van Volkov inluidde. Werdum heeft van zijn laatste zes gevechten er inmiddels drie verloren. 

Aantal hoogtepunten UFC Fight Night 127: London

Danny Henry is lekker snel klaar, na een verwurging op Hakeem Dawodu

Paul Graig wint in de laatste seconde!

Danny Roberts slaat snel toe, Oliver Enkamp KO in ronde 1

Volledige resultaten UFC Fight Night 127: London
Alexander Volkov verslaat Fabrício Werdum door KO (stoten, ronde 4).
Jan Błachowicz verslaat Jimi Manuwa na jurybesluit (29-28 x2, 30-27)
Tom Duquesnoy verslaat Terrion Ware na jurybesluit (29-28 x2, 30-27)
Leon Edwards verslaat Peter Sobotta door TKO (stoten, ronde 3).
Charles Byrd verslaat John Phillips na opgave door verwurging (rear-naked choke, ronde 1).
Danny Roberts verslaat Oliver Enkamp door KO (stoten, ronde 1).
Danny Henry verslaat Hakeem Dawodu na opgave door verwurging (guillotine choke, ronde 1).
Paul Craig verslaat Magomed Ankalaev na opgave door verwurging (triangle choke, ronde 3).
Kajan Johnson verslaat Stevie Ray na jurybesluit (29-28 x2, 28-29)
Dmitry Sosnovskiy verslaat Mark Godbeer na opgave door verwurging (rear-naked choke, ronde 2).