World Tour-beachvolleybaltoernooi Aalsmeer kent Nederlandse finale

Het beachvolleybaltoernooi van Aalsmeer, als éénsterrentoernooi een van de lager ingeschaalde toernooien op de FIVB World Tour, kent zondag sowieso een Nederlandse finale.

Jasper Bouter en Christiaan Varenhorst trapten de zondag af met hun halve finale tegen de Nieuw-Zeelandse broers Ben en Sam O'Dea. Die wonnen de eerste set, maar Bouter en Varenhorst sloegen in set twee terug, waarna een spannende derde set Nederlandse winst opleverde: 18-21, 21-15, 15-13.

De andere halve finale gaat tussen Dirk Boehlé/Steven van de Velde en oud-wereldkampioenen Alexander Brouwer/Robert Meeuwsen, waardoor een Nederlandse finale zondagmiddag al zeker is.

Update 12.21 uur
Brouwer en Meeuwsen hebben hun halve finale gewonnen van Boehlé en Van de Velde. Het Nederlandse topduo was met 21-17, 21-15 te sterk en speelt zondagmiddag dus de finale.

Update 21.15 uur
Brouwer en Meeuwsen hebben het toernooi in Aalsmeer op hun naam geschreven. In de eindstrijd tegen Varenhorst en Bouter waren ze met 21-15, 21-19 een maatje te groot voor hun landgenoten.