Standard Luik wint na verlengingen de Belgische beker

Standard Luik heeft de Belgische beker gewonnen. In de finale van de strijd om de Croky Cup won de ploeg van coach Sá Pinto in Brussel na verlenging met 1-0 van Racing Genk door een doelpunt van Renaud Emond.

In de eerste helft moest vooral de scheidsrechter vaak ingrijpen door de vele overtredingen van beide ploegen, waardoor er geen sprake was van goed voetbal. In de tweede helft was het spel niet veel beter, maar Racing Genk kreeg vlak voor tijd nog de beste kans, maar Standard doelman Jean-François Gillet redde knap op een kopbal van Joseph Aidoo.

In de verlengingen was het al na twee minuten raak voor de ploeg uit Luik. Na een voorzet van Mehdi Carcela kopte Emond van dichtbij raak. Drievoudig bekerwinnaar Genk zette daarna alles op alles, maar Standard kwam niet echt in de problemen tegen Genk.

Racing Genk eindigde het duel met tien man. Bojan Nastic kreeg in de laatste minuut van de verlengingen zijn tweede gele kaart. De scheidsrechter deelde in totaal twaalf gele kaarten uit.