Biatleet Fourcade ongenaakbaar op achtervolging in Oslo

Biatleet Martin Fourcade heeft tijdens de World Cup in het Noorse Oslo de achtervolging gewonnen. De Fransman vertrok als derde aan de 12,5 kilometer lange wedstrijd, maar nam al snel het heft in handen.

Henrik L'Abee Lund won de sprint op donderdag en vertrok dus als eerste, maar al snel kreeg hij gezelschap van onder meer Fourcade en Johannes Thingnes Bø. Die gingen bij de eerste schietbeurt echter de fout in, waardoor L'Abee Lund weer alleen op kop lag, op negen seconden gevolgd door Peiffer. Tien seconden daarachter kwamen dan Bø, Fourcade en Evgeniy Garanichev.

Bij de tweede schietbeurt ging L'Abee Lund net als Peiffer de fout in, en alleen Fourcade bleef van de voorste mannen foutloos. De Fransman nam dus de leiding over, op acht tellen gevolgd door L'Abee Lund, die Peiffer en Anton Shipulin tien seconden achter zich had. Fourcade ging bij de derde keer schieten de fout in, L'Abee Lund deed dat niet, en dus doken de twee samen de voorlaatste ronde in, op vijftien tellen gevolgd door Lukas Hofer en Shipulin, die snel gezelschap kregen van Bø.

Fourcade sloeg voor de laatste schietbeurt een klein gaatje naar zijn Noorse medekoploper. De Fransman schoot alle vijf schijven om, L'Abee Lund miste er twee. Bø en Schipulin gingen één keer de fout in, terwijl Hofer foutloos bleef en dus was de Italiaan degene die de tweede plek in beslag nam, twintig tellen achter Fourcade en vijftien seconden voor Bø.

Fourcade's zege kwam geen moment meer in gevaar, daarachter probeerde Bø nog uit alle macht om bij Hofer te komen. Dat lukte echter niet en de Noor realiseerde zich dat ruim voor de finish, waardoor de Italiaan met zijn tweede plek na vier jaar eindelijk weer eens het podium mocht bestijgen. Bø deed dat met plek drie ook, maar zag Fourcade wel uitlopen in de strijd om de World Cup.