Seedorf en Deportivo schieten niks op met punt

Clarence Seedorf is er zaterdag in zijn zevende wedstrijd ook niet in geslaagd om te winnen met Deportivo La Coruña. Tegen Las Palmas werd het 1-1.

De laatste zege in LaLiga voor Deportivo dateerde van 9 december, toen Léganes met 1-0 werd verslagen. Na de aanstelling van Seedorf werden er twee punten in zes wedstrijden gepakt. Las Palmas kon de laatste driepunter bijschijven op 2 februari, na een 1-0 winst op Málaga.

Al na drie minuten spelen kwamen de gasten op voorsprong in het Estadio Municipal de Riazor. Alen Halilović veroverde de bal op het middenveld, kon vanaf de rechterflank naar binnen dribbelen en plaatste de bal in de verre hoek, onhoudbaar voor Rubén Martínez: 0-1. Twintig minuten later volgde het antwoord van de thuisploeg. Uit een hoekschop van Lucas Pérez kopte Raúl Albentosa de gelijkmaker tegen de touwen. Even leek Las Palmas wederom op voorsprong te komen, maar een treffer werd afgekeurd.

Beide ploegen kregen na rust een goede mogelijkheid om nogmaals te scoren. Een schot van Halilovic verdween via verdediger Sidnei over het doel en drie minuten voor tijd hielp Deportivo-spits Florin Andone een goede kopkans om zeep en daardoor bleef het bij 1-1. Deportivo en Las Palmas blijven de nummers negentien en achttien in LaLiga met een achterstand van respectievelijk zeven en zes punten op nummer zeventien Levante.