Bokser Arriaza slaat binnen 20 seconden toe

Bokser Roberto Arriaza heeft weer eens flinke indruk gemaakt. De 27-jarige Nicaraguaan hoopt op termijn om een wereldtitel te vechten in het weltergewicht (-66,7kg) en is vooralsnog prima op dreef.

Dinamita nam het vrijdag in het Amerikaanse Tampa op tegen thuisfavoriet Sammy Valentin, die vocht in de stad waar hij woonachtig is. De 23-jarige Valentin is de nummer twaalf op de weltergewichtranglijst bij de WBO - waar Nederlander Stephen Danyo tiende staat - maar tegen Arriaza had hij geen schijn van kans.

Het duurde een seconde of vijftien voor Valentin een harde klap op het hoofd kreeg van Arriaza, die er nog een schep bovenop deed met nog wat rake slagen. Valentin eindigde binnen twintig seconden op de grond en de scheidsrechter maakte een einde aan het gevecht. "Ik beloofde oorlog", aldus Arriaza na afloop. "Ik raakte hem met mijn beste stoot, hij stond daar en ik greep mijn kans."

Arriaza heeft nu zestien profgevechten achter de rug, die hij allemaal won. Dertien keer deed hij dat op knockout, waarvan inmiddels negen keer in de eerste ronde. Vorig jaar vocht hij twee keer: de Colombiaan Francisco Cordero, die ooit nog vocht om een wereldtitel, hield het met moeite anderhalve minuut vol, diens landgenoot José Feria maakte de eerste drie minuten ook niet vol.

Arriaza tegen Valentin, met het gevecht vanaf ongeveer 0:55 (Bron: YouTube)