IJshockeyers Den Haag delen eerste slag uit in finaleserie

De ijshockeyers van Hijs Den Haag hebben in de finale van de play-offs om de titel in de BeNe-League de eerste klap uitgedeeld. In De Uithof werd in het eerste duel van de best-of-5-serie gewonnen van de Unis Heerenveen Flyers: 4-2.

Den Haag sloeg voor 2500 toeschouwers als eerste toe in de powerplay: Jeffrey Melissant werd in stelling gebracht en schoof de 1-0 in de hoek. De Flyers lieten zich niet kennen en ook zij waren in hun eerste powerplay gelijk trefzeker. Ronald Wurm profiteerde van de situatie door de puck hoog binnen te schieten: 1-1.

Melissant veroverde in eigen vak de puck en zette een lekkere aanval op met Raymond van der Schuit, die zelf de 2-1 op liet tekenen. Er ontstonden ondertussen de nodige opstootjes, waardoor Adam Bezak zich even moest laten behandelen, maar ook de Slowaak kon de wedstrijd uiteindelijk weer vervolgen.

Een straf voor Aldo van Aalderen (Heerenveen) zorgde ervoor dat Den Haag de derde periode met een man meer begon en Alan van Bentem zorgde met een rebound voor de volgende Haagse voorsprong, waarna Melissant het in de slotfase met een empty netter afrondde: 4-2.

Het tweede duel wordt zondag in Thialf gespeeld, dinsdagavond staan de teams weer op het ijs in De Uithof. Zaterdag en zondag volgen daarna, indien nodig, nog wedstrijden in Heerenveen en Den Haag.