Utrechtse PVV'er Rob Jansen opgestapt

In Utrecht is ophef ontstaan over het kandidaat-gemeenteraadslid voor de PVV Rob Janssen. Inmiddels is zijn twitterprofiel verwijderd, maar afgelopen woensdag kondigde hij aan dat hij zich na de gemeenteraadsverkiezingen zou afsplitsen van zijn partij, indien hij verkozen zou worden: "Beste Volger, Ik Rob Jansen, zal me na de verkiezingen afsplitsen mocht ik gekozen worden. Dit omdat de PVV Utrecht er te gematigd in gaat. DEEL DIT."

Een dag later besloot hij om zich volledig terug te trekken. Tegenover RTV Utrecht verklaarde lijsttrekker Henk van Deun dat Jansen nog wel gekozen kan worden omdat er aan de kieslijst niet meer te tornen valt, maar dat ze in 'goed overleg' hebben besloten dat, mocht de PVV vier zetels halen, Jansen afstand doet van zijn zetel. 

Volgens Jansen speelden er meerdere zaken mee bij zijn besluit om de partij de rug toe te keren. Volgens RTV Utrecht zou hij de campagne van de PVV in Utrecht te eentonig vinden: "Het gaat heel veel over ouderen, maar Henk en Ingrid hoor je niets over".