Zondag gratis met de trein met boekenweekgeschenk

De Nederlandse Spoorwegen brengt op de de laatste dag van de Boekenweek haar passagiers gratis door heel Nederland. Het enige wat men daar voor hoeft te doen, is het boekenweekgeschenk bij controle te tonen aan de conducteur in de trein. Het Boekenweekgeschenk van 2018, Gezien de Feiten, is geschreven door Griet Op de Beeck. Op zondag 18 maart is Griet ook zelf in de trein om reizigers te verrassen met een Meet&Griet. Vorig jaar bracht NS 250.000 mensen met het Boekenweekgeschenk door heel Nederland.

Op 18 maart mag iedereen gratis reizen die in het bezit is van het Boekenweekgeschenk. Dit geschenk krijgt men cadeau van de boekhandel bij aanschaf van een Nederlandstalig boek van minimaal €12,50. Met de barcode van dit boek kunnen reizigers bovendien de poortjes openen op stations. Zo kunnen de reizigers de gehele dag gratis met de trein, dit geldt ook voor het e-boek. Het thema van de Boekenweek 2018 is Natuur.

NS draagt lezen een warm hart toe, want lezen is een van de favoriete tijdsbestedingen in de trein. NS werkt daarom, sinds 2001, samen met Stichting Collectief Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB). NS wil lezen toegankelijk maken voor een groot publiek. Lezen en treinreizen zijn immers onlosmakelijk met elkaar verbonden. NS ondersteunt jaarlijks drie campagnes van CPNB onder de noemer ‘Tijd voor Lezen’: de Boekenweek (maart), de Kinderboekenweek (oktober) en de NS Publieksprijs (oktober/november). Meer informatie is te vinden op www.ns.nl/tijdvoorlezen