Verstappen over seizoensstart: "Hopelijk al vanaf eerste race een snelle auto"

Over ruim een week start het Formule 1-seizoen met de Grand Prix van Australië en Max Verstappen heeft er zin in. De Nederlander hoopt vanaf race één mee te doen om overwinning. 

"We hopen dat we dit jaar een grote stap voorwaarts hebben gemaakt en we vanaf het begin competitief kunnen zijn. Om al vanaf race één een snelle auto te hebben en dit tot het eind van het seizoen vol te houden, zou geweldig zijn", zo vertelt Verstappen op zijn eigen site.

Het zal geen makkelijke race worden in Melbourne zo blikt de Formule 1-coureur vooruit op www.verstappen.nl. "Albert Park is niet het makkelijkste circuit om in te halen. We zullen ons best doen, maar de rechte stukken zijn niet echt lang genoeg. Veel bochten voor het rechte stuk zijn vaak negentig graden, waardoor het moeilijk is om een aanval op te zetten."

Toch reist Verstappen graag af naar Australië. "Ik ga altijd graag naar Melbourne. Ik hou van het land en de temperatuur is een aangename verandering vergeleken met die in Europa. De fans zijn erg gepassioneerd in het racen. Vooral in de Formule 1, aangezien deze een lange geschiedenis in Australië heeft. Tot nu toe ben ik alleen in Melbourne en Sydney geweest, maar ik zou graag een keer meer van het land zien."

Verstappen over seizoensstart: "Hopelijk al vanaf race één snelle auto" (Pro Shots / Action Images)
Verstappen over seizoensstart: "Hopelijk al vanaf race één snelle auto" (Pro Shots / Action Images)