Streppel: "Ik ben niet van plan een jaar niks te doen"

Jurgen Streppel is bezig aan zijn laatste maanden bij sc Heerenveen, maar hij weet nog niet waar zijn toekomst ligt.

Het contract van de 48-jarige trainer bij de Friezen loopt komende zomer af en beide partijen hebben besloten om uit elkaar te gaan, Streppel is dan twee seizoenen trainer geweest in Heerenveen. "Er speelt wel wat, maar dat was al zo voordat de knoop bij Heerenveen was doorgehakt", erkent de trainer in gesprek met de Leeuwarder Courant . "Voetbal is mijn passie. Ik ben niet van plan een jaar niks te doen."

Ondanks de wetenschap dat hij vertrekt bij de club, gaat Streppel de teugels niet laten vieren. "Ik geniet er nog steeds van om bij deze club te mogen werken. Het glas is bij mij altijd halfvol. Wat dat betreft is er niks veranderd. We gaan gewoon verder. De jongens moeten maximaal presteren. Om de play-offs te halen, maar ook voor hun eigen toekomst."

De oud-trainer van Helmond Sport en Willem II vertekt omdat hij niet op dezelfde lijn zou zitten als de directie van de club. "Er was een aantal dingen waarvan ik dacht: die zouden veranderd moeten worden. Niet dat er iets schokkends is gebeurd trouwens. Totaal niet. Ik wil ook helemaal geen mensen beschadigen."

De clubleiding luisterde niet altijd naar de mening van Streppel. "Met sommige zaken kon ik wel leven, met andere had ik meer moeite. Daar leer je van. Ik had zelf ook dingen anders kunnen doen. Maar dat denk ik iedere dag."