Hodeg sprint naar eerste profzege in Handzame Classic

Jose Alvaro Hodeg heeft Handzame Classic gewonnen. De Colombiaan in dienst van Quick-Step Floors was na 204 kilometer de snelste in Handzame. De Noor Kristoffer Halvorsen werd tweede voor de Duitser Pascal Ackermann.

Negen renners kozen voor de vroege vlucht met daarbij drie Nederlanders: Oscar Riesebeek (Roompot - Nederlandse Loterij), Peter Koning (Aqua Blue) en Maikel Zijlaard (Hagens Berman). De drie landgenoten hadden het gezelschap van Dennis Coenen (Cibel-Cebon) en David Boucher (Tarteletto-Isorex), Florian Stork, (Sunweb Development), Gatis Smukulis (Delko-Marseille), Adrian Kurek (CCC Sprandi Polkowice) en Bryan Nauleau (Direct Energie). Het negental kreeg een maximale voorsprong van zes minuten op het peloton.

Het peloton hield alles onder controle en met dertig kilometer nog te gaan tot de finish had de kopgroep nog twee minuten voorsprong. Met nog vijftien kilometer tot de streep koos Riesebeek voor de aanval vanuit de kopgroep en hield het een paar kilometer langer vol dan zijn vluchtgenoten. Op negen kilometer was het avontuur voor de Nederlander ook afgelopen.

Quick-Step Floors nam met nog één kilometer te gaan de kop in het peloton, waarna de Colombiaan Hodeg het afmaakte voor de Belgische ploeg. Halvorsen, de winnaar van de editie van vorig jaar, kwam als tweede over de streep, voor de Duitser Ackermann. Moreno Hofland was met een negende plaats de beste Nederlander.