Samenvattingen Eredivisie blijven bij de NOS

De samenvattingen van de Eredivisie zijn ook de komende vier seizoenen te zien bij de NOS. De verbintenis met de Eredivisie Media & Marketing (EMM), die loopt tot medio 2019, is met drie seizoenen verlengd tot en met het seizoen 2021/2022. Ook de radiorechten zijn verlengd, waardoor ook in Langs de Lijn gewoon het voetbal te horen zal zijn. 

"Dit is echt topnieuws", zegt Maarten Nooter, hoofdredacteur NOS Sport. "De eredivisie is de belangrijkste competitie voor de voetballiefhebber in dit land. Niet altijd het beste voetbal, wel de beste verhalen en de meeste beleving. De Eredivisie is week in week uit het gesprek van de dag. Wij volgen dat op die typische NOS-manier en dat we dat nog jaren kunnen blijven doen, is heel goed nieuws".

Ook Geert Hofman, waarnemend algemeen directeur van de NOS, is buitengewoon blij over de verlenging. "De NOS doet al meer dan vijftig jaar verslag van de Eredivisie. Tot grote tevredenheid van onze twaalfde man: de kijkers van Studio Sport en de luisteraars van Langs de Lijn. Dat we dit kunnen blijven doen, is een blijk van waardering voor de manier waarop wij de Eredivisie voor een breed publiek toegankelijk maken. Voor ons en voor de publieke omroep als geheel. Het bord op schoot blijft".