Wilders richt stichting Snoetje en Pluisje op

Geert Wilders komt met een eigen stichting om mensen die dit niet zelf kunnen betalen, financieel te helpen bij dure medische ingrepen bij hun huisdieren.

Geert Wilders vernoemt de stichting naar Snoetje en Pluisje, zijn eigen poezen. Snoetje heeft last van een vergrote hartspier, waardoor Geert Wilders zelf onlangs te maken heeft met medische ingrepen en de rekeningen daarvan. “Ik heb ongeveer 2000 euro uitgegeven aan kosten voor de dierenarts”, aldus Geert Wilders vanochtend in Goedemorgen Nederland.

Zo is Geert Wilders op het idee gekomen om ook iets te doen voor andere mensen met huisdieren. “Ik heb zelf als Kamerlid een goed salaris. Maar heel veel mensen kunnen het niet betalen, en houden net zo veel van hun huisdier”, vertelt de PVV-leider. “Ik zal zelf als eerste 1000 euro storten.”

Inmiddels hebben Geert Wilders en Dion Graus gesproken met bestuursleden van de Groep Geneeskunde Gezelschapsdieren van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde. Zij zullen behulpzaam zijn bij het vinden van een geschikte dierenartspraktijk voor dit experiment.