Piratenpartij heeft 'niets te verbergen'

Door heel Amsterdam hangen posters met een naaktfoto van de lijsttrekker van de Amsterdamse Piratenpartij Jelle de Graaf die een bord vasthoudt met de tekst ‘Niets te verbergen’. De Piratenpartij heeft de posters opgehangen in de nacht van donderdag op vrijdag om aandacht te vragen voor het recht op privacy.

In de discussie over privacy zeggen tegenstanders vaak dat ze niets te verbergen hebben. Deze campagne laat zien dat iedereen iets te verbergen heeft. Lijsttrekker Jelle de Graaf: “Onze privacy staat steeds meer onder druk. Bedrijven en de overheid verzamelen gigantische hoeveelheden data en gebruiken die om ons te beïnvloeden. Waar wij voor opkomen is dat mensen zich vrij kunnen ontwikkelen zonder inmenging van buitenaf. Iedereen heeft het fundamentele recht zelf te ontdekken wie die is, waar die in gelooft en hoe die zijn leven wil vormgeven. Privacy is daar een basisvoorwaarde voor.”

De Piratenpartij is een internationale burgerrechtenbeweging met afdelingen in meer dan 60 landen. De Piratenpartij doet in Amsterdam mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. Ze strijdt voor burgerrechten voor alle Amsterdammers, een transparante overheid en het democratiseren van de economie en het lokale bestuur. Ook voert zij actief campagne tegen de sleepwet.

Niets te verbergen  (Foto: Piratenpartij)
Niets te verbergen (Foto: Piratenpartij)