Premier League Darts: Van Gerwen tegen hekkensluiter

Het is donderdagavond en dus is het weer zover: Premier League! Voor de darters, welteverstaan. Helaas is er ook vandaag weer Europa League-voetbal, waardoor RTL7 er wederom niet live bij zal zijn. De liefhebber laat zich daar uiteraard niet door weerhouden en op het FOK!forum is dan ook wel te vinden hoe je alsnog kunt kijken.

Koploper Michael van Gerwen neemt het in Nottingham op tegen hekkensluiter Gerwyn Price, die toch echt eens moet gaan winnen om Judgement Night te kunnen overleven. Raymond van Barneveld speelt in de Motorpoint Arena tegen Gary Anderson.

Michael Smith (ENG) - Peter Wright (SCO) 7-1
Smith begon prima aan het duel, maar het was vooral Wright die bijzonder matig speelde. Op 2-0 won hij met een dertiendarter één leg, maar daar bleef het al bij voor de Schot, die met 7-1 onderuit ging. Smith komt zo op tien punten, twee meer dan Van Gerwen, die uiteraard nog in actie komt.

Michael Smith - Peter Wright (Bron: PDC)
Michael Smith - Peter Wright (Bron: PDC)

Simon Whitlock (AUS) - Daryl Gurney (NIR) 6-6
Whitlock won de eerste leg, maar vervolgens sloeg Gurney toe op de momenten dat de Australiër kansen liet liggen. Toch sloeg Whitlock terug en met een heerlijke 133-finish kwam hij op gelijke hoogte: 3-3. Vanaf dat moment ging het gelijk op, waarbij Whitlock op 6-5 wist te komen.

Het leek er echter op dat hij niet wilde winnen en Gurney geen zin had in een vierde gelijkspel in zes wedstrijden, maar dat kwam er toch: na een hele riedel gemiste dubbels gooide Gurney de partij uit.

Simon Whitlock - Daryl Gurney (Bron: PDC)
Simon Whitlock - Daryl Gurney (Bron: PDC)

Mensur Suljovic (AUT) - Rob Cross (ENG) 2-7
Wereldkampioen Cross kende een lastige start in de Premier League, maar is inmiddels flink op dreef. Suljovic had geen moment een serieuze kans tegen Voltage, die een heerlijke partij stond te gooien en het met een gemiddelde van dik 106 punten rap afmaakte: 7-2.

Mensur Suljovic - Rob Cross (Bron: PDC)
Mensur Suljovic - Rob Cross (Bron: PDC)

Gerwyn Price (WAL) - Michael van Gerwen (NED) 3-7
Price begon prima tegen de drievoudig regerend kampioen, maar vanaf 2-2 gaf de groene sloopkogel toch nog even een extra partij gas. Dit keer kon de Welshman het niet bijbenen en voor hij het wist stond het 6-2. Een 117-finish gaf Price nog wat hoop, maar Van Gerwen boorde dat rap de grond in: 7-3.

Gerwyn Price - Michael van Gerwen (Bron: PDC)
Gerwyn Price - Michael van Gerwen (Bron: PDC)

Raymond van Barneveld (NED ) - Gary Anderson (SCO) 6-6
Het ging aanvankelijk gelijk op tussen de meervoudig wereldkampioenen, waarbij Anderson op 2-4 als eerste een gaatje sloeg. Van Barneveld kwam echter terug en ging erop en erover: 6-4, vooral doordat Anderson nogal wat liet liggen. Na een beroerde leg kwam hij op 6-5 en met een heerlijke 144-finish sleepte de Schot toch nog een puntje uit het vuur.