Sneijder: "Ik denk dat afscheidswedstrijd voor mij ook op zijn plaats is"

Wesley Sneijder had graag volgende week in de oefeninterland tegen Engeland afscheid genomen van het Nederlands elftal.

"Het moment was fantastisch geweest, maar ik kan het wel enigszins begrijpen", vertelt Sneijder in gesprek met de NOS. "Een nieuwe bondscoach wil zijn nieuwe groep bij elkaar hebben. Die wil niet een wedstrijd die in het teken staat van mij."

Na een gesprek met bondscoach Ronald Koeman besloot de 33-jarige middenvelder zijn interlandperiode te beëindigen en daarmee bleef hij steken op 133 interlands. Een afscheid zoals Arjen Robben, die na de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Zweden werd uitgezwaaid, had Sneijder wel wat geleken. "Het gaat niet om mij, het gaat erom dat ik samen met de fans een moment wil om afscheid te nemen. Ik ben er vijftien jaar onafgebroken bij geweest, ik ben recordinternational. Zoals Robben zijn afscheid heeft gekregen, denk ik dat het voor mij ook op zijn plaats is."

Een afscheid in de oefeninterland tegen Portugal behoorde ook nog tot de mogelijkheden. "Maar dat is een uitwedstrijd, dus niet voor eigen publiek. Ik heb wel gedacht: ik heb tegen Portugal gedebuteerd, ik heb onder Ronald Koeman bij Ajax gedebuteerd, hoe mooi zou het dan zijn om onder Koeman bij het Nederlands elftal te eindigen tegen Portugal? Maar het is wat het is, ik ga er ook niet moeilijk over doen."

Update 18.52 uur

De KNVB heeft snel gereageerd op de uitspraken van een teleurgestelde Sneijder. De bond bekijkt wanneer een geschikt moment zich voordoet om de recordinternational uit te zwaaien. "In overleg met Wesley Sneijder zullen we zorgen voor een mooi afscheid. Dat verdient hij, daar is iedereen het over eens. Hoe dat er precies gaat uitzien is nu nog niet te zeggen. Intern zijn we er mee bezig om te zorgen dat we op een zeer eervolle manier afscheid kunnen nemen van onze recordinternational, zoals we dat in een eerder stadium al hebben aangegeven te doen voor al onze grote spelers."