Heracles trekt Duitse trainer aan

Heracles Almelo heeft zich voor komend seizoen verbonden aan trainer Frank Wormuth. In Nederland is dit nog een grote onbekende maar in Duitsland is het een zeer gerespecteerde naam. Hij tekent bij Heracles voor één jaar met een optie voor een tweede seizoen. 

De afgelopen tien jaar was Wortmuth actief als hoofd van de trainersopleiding van de DFB, de Duitse voetbalbond. In Duitsland was hij dan ook actief om talentvolle nieuwe trainers op te leiden. Hij heeft onder meer Domenico Tedesco (Schalke 04) en Julian Nagelsmann (Hoffenheim) onder zijn hoede gehad. Daarvoor trainde hij teams uit de tweede en derde Bundesliga en was hij assistent van Joachim Löw toen die nog trainer bij Fenerbahce was. 

Volgens technisch manager Mark-Jan Fledderus past Wormuth uitstekend binnen het beleid van Hormuth. Hij werd gekozen uit vier kandidaten waar een uitgebreide selectieprocedure aan vooraf lijkt te zijn gegaan. Fledderus verwacht dan ook dat Hormuth de club naar een 'nieuwe fase kan brengen'. "Hij staat voor vernieuwing en als je één van de mannen kan binnen halen die achter de vernieuwing van het Duitse voetbal hebben gezeten, dan haal je een goede en grote naam in huis", aldus directeur Rob Toussaint. 

Wormuth zelf was ook erg 'sehr zufrieden' met zijn keuze voor Heracles. "Ik voelde me thuis nadat ik met hun in contact ben gekomen". Hij ziet zichzelf als een opleider en Heracles als club die talentvolle jonge spelers kan ophalen en samen hopen ze grote stappen voorwaarts te zetten.