India en Pakistan deelnemers laatste Champions Trophy in Breda

De hockeyteams van India en Pakistan zijn de laatste twee landen die zijn toegevoegd aan het deelnemersveld van de allerlaatste editie van de Champions Trophy. In Pakistan werd dit toernooi in 1978 bedacht. De laatste editie van het toernooi heeft plaats in Breda.  

Naast de Aziatische landen zijn gastland Nederland, olympisch kampioen Argentinië, wereldkampioen Australië en België van de partij. Tienvoudig kampioen en titelverdediger Duitsland ontbreekt. De openingswedstrijd op 23 juni is kraker tussen voormalige grootmachten India en Pakistan. Oranje opent het toernooi met een duel tegen Argentinië. 

De hockeybond organiseert gelijktijdig met de Champions Trophy een invitatietoernooi voor vrouwenteams. De Nederlandse hockeysters treffen China, Japan en Spanje in deze zogeheten 4-Nations Trophy.

De internationale hockeyfederatie FIH haalt na dit jaar de Champions Trophy definitief van de speelkalender. Het laatste zeslandentoernooi voor vrouwen wordt in november 2018 in China gehouden. Vanaf 2019 voert de FIH een nieuwe landencompetitie in onder de naam Hockey Pro League.