Hond op wereldreis na fout United Airlines

De familie Swindle, inmiddels woonachtig in Wichita (Kansas, VS), zette maandag vol goede moed hun tien jaar oude herdershond Irgo op het vliegtuig van United Airlines. De hond werd vast vooruit gestuurd vanuit Portland, Oregon naar hun nieuwe stekje in Wichita. Daar werd Irgo door de familie op dinsdag opgehaald maar tot hun grote schrik kwam niet Irgo uit de transportkooi lopen maar een enorme Deense Dog.

De schrik was groot want waar was Irgo en van wie was deze hond? Het duurde uren voor United Airlines kon achterhalen wat er nou precies fout gegaan was. Uit de transportpapieren bleek dat de Deense Dog ook in Denver was geweest, daar waar de honden een tussenstop zouden maken, voordat ze zouden doorvliegen naar hun bestemming. De Deense Dog had echter niet Kansas als bestemming, maar.... JAPAN.  De familie Swindle was in tranen toen ze dat hoorden en United Airlines kon na acht uur uitsluitsel geven. Irgo was inderdaad onderweg naar Japan. 

Op een vlucht van zestien uur en zonder water werd Irgo in Japan ontvangen en onderzocht. Irgo had echter zijn eerste vlucht goed doorstaan en na een checkup werd gekeken hoe Irgo zo snel mogelijk teruggestuurd kon worden. Op het moment van schrijven vliegt Irgo in een prive chartervliegtuig, met prive-begeleiding, terug vanuit Narita (Japan) naar Denver waar hij hopelijk zo snel mogelijk in Wichita met zijn familie herenigd kan worden. Ook zou de Deense Dog inmiddels onderweg zijn naar Japan.

Maandag kwam United Airlines slecht in het nieuws toen bleek dat een tien maanden oude Franse Bulldog een vlucht in het bagageruim niet had overleefd. Dat veroorzaakte een rel aangezien dat dier daar helemaal niet mocht worden opgeborgen. Tevens zette dat de teller van het aantal dieren dat op vluchten van United Airlines in het afgelopen jaar overleed al op achttien.