Makro: 'biologisch ten onrechte gebruikt in advertentie'

Het geruchtmakende landbouwgif 'RoundUp' is nu spotvoordelig in te slaan bij Groothandel Makro. Echter, omdat de groothandel het gif aanprijst als zijnde biologisch zijn de woedende reacties op social media zoals Facebook en Twitter niet op één hand te tellen. 

RoundUp, of glyfosaat, is ronduit giftig voor planten maar ook voor insecten. Boswachter Frans Kapteijns zegt aan BN de Stem: "Iedereen weet dat het heel slecht gaat met onze insecten. Door dit spul in onze bodem te spuiten hebben ze nóg minder kans om te overleven. Dat is niet alleen voor hen, maar ook voor ons slecht nieuws. Insecten zijn de basis van ons voedselweb."

Update 19:05 uur
In een reactie aan FOK! laat een woordvoerder van de groothandel weten dat de term biologisch ten onrechte is gebruikt: "Het middel RoundUp waarmee Makro adverteert in haar folder van woensdag 14 maart is, zoals duidelijk aangegeven, de variant zonder het bestanddeel glyfosaat. Wij vinden het zeer belangrijk om te vermelden dat Makro Nederland al sinds 2016 is gestopt met de verkoop van alle verdelgingsproducten met glyfosaat, waaronder RoundUp."

Hij verolgt: "Wij adverteren niet vaak met onkruidverdelgers. En als we dat doen, zijn we ons zeer bewust van het gebruik van de juiste termen in onze communicatie. De term ‘biologisch’ is in de advertentie met het product RoundUp zonder glyfosaat helaas ten onrechte gebruikt. Daarom betreuren wij dit ten zeerste en dit had niet mogen gebeuren. Wij hebben deze term dan ook direct uit de online folder verwijderd en zullen onderzoeken hoe dit heeft kunnen gebeuren."