Federer naar kwartfinales Indian Wells

Roger Federer heeft de kwartfinales van het masterstoernooi van Indian Wells bereikt. De Zwitser was in de vierde ronde in twee sets te sterk voor de Fransman Jeremy Chardy: 6-4, 7-5.

De nummer één van de wereld had in beide sets aan een break genoeg om de partij te winnen. In de kwartfinale neemt Federer het nu op tegen de Zuid-Koreaan Hyeon Chung, die in zijn vierde ronde makkelijk won van de Uruguayaan Pablo Cuevas: 6-1, 6-3.

Om ook volgende week de nummer één van de wereld te zijn, moet Federer winnen van Chung. Anders neemt Rafael Nadal de nummer één plaats van de wereldranking weer over van de 36-jarige Zwitser.

Borna Coric heeft zich ook geplaatst voor de kwartfinale van Indian Wells. De 21-jarige Kroaat was in de vierde ronde in drie sets te sterk voor de 20-jarige Amerikaan Taylor Fritz: 6-2, 6-7 (6), 6-4. Coric speelt in de kwartfinale tegen Kevin Anderson. De als zevende geplaatste Zuid-Afrikaan won in een spannende wedstrijd van de Spanjaard Pablo Carreño Busta: 4-6, 6-3, 7-6 (6).

Ook de als nummer zes geplaatste Juan Martín del Potro wist de laatste acht van het toernooi in Indian Wells te bereiken. De Argentijn won in drie sets van zijn landgenoot Leonardo Mayer: 3-6, 7-6 (2), 6-3. Om een plek in de halve finales moet Del Potro spelen tegen Philipp Kohlschreiber, die zijn partij in twee sets won van de Fransman Pierre-Hugues Herbert. 

Milos Raonic kwam niet in actie om de kwartfinale te bereiken van het masterstoernooi van Indian Wells. Marcos Baghdatis de tegenstander van de Canadees gaf op met een blessure. Raonic speelt zijn volgende partij tegen Sam Querrey. De 30-jarige Amerikaan won in twee sets van de 36-jarige Spanjaard Feliciano López: 6-3, 6-4.