SkiŽr Feuz pakt eindzege World Cup afdaling, gedeelde Oostenrijkse winst

Alpineskiër Beat Feuz heeft voor het eerst in zijn carrière een World Cup-bokaal gewonnen. De 31-jarige Zwitser eindigde in het Zweedse Åre als derde tijdens de World Cup-finale en dat was genoeg om het afdalingsklassement op zijn naam te schrijven.

Feuz had alleen nog concurrentie van olympisch kampioen Aksel Lund Svindal. Als de Noor zou winnen mocht Feuz nog zesde worden en nadat Kugelblitz de snelste tijd noteerde leek dat wel goed te zitten. Svindal kwam niet veel later naar beneden en gaf 0,08 seconden toe op de Zwitser, waarmee die strijd definitief beslist was.

De strijd om de dagzege lag echter nog open en die ging niet naar Feuz. De Oostenrijker Vincent Kriechmayr bleek namelijk 0,04 seconden sneller, maar moest de bijbehorende zege wel delen: landgenoot Matthias Mayer noteerde exact dezelfde tijd en won dus ook.

"Ik heb het hele seizoen een duel geleverd met Aksel, ik had niet gedacht dit ooit zo te beleven", aldus een dolblije Feuz na afloop. "Aksel is een geweldige sportman en het was een droom om tot de laatste dag tegen hem te knokken om de bokaal."