Vonn wint laatste afdaling, maar Goggia pakt World Cup

Alpineskiester Sofia Goggia heeft voor het eerst in haar carrière een World Cup-klassement gewonnen. De Italiaanse olympisch kampioene op de afdaling won tijdens de World Cup-finales in het Zweedse Åre de vanwege de weersomstandigheden behoorlijk ingekorte afdaling.

De Duitse Viktoria Rebensburg had aanvankelijk de snelste tijd staan, maar Goggia ging als negende naar beneden en dook 0,27 seconden onder Rebensburg's tijd door. Met een plek in de top-2 was Goggia sowieso zeker van de eindzege in het afdalingsklassement, maar voornaamste concurrente Lindsey Vonn moest nog naar beneden.

De Amerikaanse was sneller dan Goggia, maar met 0,06 seconden scheelde het erg weinig. Voor de Italiaanse was het vanaf dat moment belangrijk dat niemand zich nog tussen de twee zou plaatsen en dat gebeurde niet. De Amerikaanse Alice McKennis kwam met 0,28 seconden wel dicht in de buurt, maar het bracht haar niet verder dan de derde plek, na meer dan vijf jaar wel haar tweede podium ooit.

Vonn pakte zo de 82e overwinning uit haar carrière, Goggia pakte de kristallen bokaal op de afdaling. "Ik realiseer het me nog niet echt, hier heb ik zo lang van gedroomd...ongelooflijk", reageerde Goggia. "De laatste dagen waren zo vermoeiend, maar ik heb al mijn energie hierin gestopt. Het is altijd een eer om met Vonn te racen, zij won de race, ik deze bokaal", klonk het tevreden.