Schansspringer Stoch oppermachtig in Lillehammer

Schansspringer Kamil Stoch heeft met overmacht de World Cup-wedstrijd in Lillehammer gewonnen, ook onderdeel uitmakend van de Noorse RAW AIR-tour. Voor de Poolse Vierschansenwinnaar en olympisch kampioen was het zijn zesde zege van het seizoen.

In de eerste ronde stond er al geen enkele maat op Stoch, die zijn voorsprong in de finaleronde nog eens ongeveer verdubbelde. Zo won hij uiteindelijk met een gigantisch verschil van bijna dertig punten - zo'n tien procent - ten opzichte van landgenoot Dawid Kubacki. Het Noorse thuispubliek moest het doen met een derde plek van Robert Johansson, vlak voor landgenoot Andreas Stjernen.

Het RAW AIR-toernooi bestaat uit tien wedstrijden in Noorwegen, waarbij alle individuele sprongen in de kwalificaties en landenwedstrijden ook mee tellen. Stoch heeft daarin een grote voorsprong op Johansson, die op zijn beurt weer ruim voor Johann André Forfang en Stjernen staat.

Woensdag gaat RAW AIR verder in Trondheim, waar dan om 17.30 uur de kwalificatie voor de wedstrijd van donderdag op het programma staat.