Frenzel wint in World Cup noordse combinatie Trondheim

Eric Frenzel heeft de eerste van twee World Cup-wedstrijden in de noordse combinatie in Trondheim gewonnen. In de Noorse sneeuw was de Duitser de op drie na beste bij het schansspringen, waarna hij de snelste was op de langlauflatten.

Akito Watabe had het schansspringen gewonnen en dus begon de Japanner als eerste aan de tien kilometer langlaufen, met de nodige snelle mannen die niet al te veel achterstand hadden. Franz-Josef Rehrl en Mario Seidl zaten namens Oostenrijk na een dikke kilometer op twintig seconden, samen met de Duitser Frenzel, die 27 seconden na Watabe was vertrokken.

Rehrl kon het tempo zoals verwacht niet volgen en Frenzel ging er snel vandoor bij Seidl, terwijl beiden inliepen op Watabe. Na vijf kilometer was de Japanner gegrepen door Frenzel, die Seidl inmiddels ruim achter zich zag. De Oostenrijker werd vrij snel opgepikt door de grote achtervolgende groep, hoewel hij zich daarna wel herpakte zodat hij zich staande kon houden in de groep.

Watabe en Frenzel kwamen samen op de finish af, Fabian Riessle voerde het tempo in de achtervolgende groep op. Kort voor de streep nam Frenzel voor het eerst over en hij maakte het in de sprint gelijk af. Riessle pakte de derde plek door landgenoot Johannes Rydzek op de streep te kloppen.