Verdachte valt getuige aan en wordt doodgeschoten

Een Amerikaanse rechter heeft beelden vrijgegeven van een incident in Salt Lake City in 2014. Daar werd Siale Angilau tijdens een rechtzaak doodgeschoten door een agente, nadat hij een getuige aanviel.

De getuige vertelde over de manier waarop de Tongan Crips, de bende van Angilau, te werk gingen. Dat vond hij niet tof en dus stond hij op, pakte hij een pen en probeerde de gangster de getuige neer te steken. Voor hij goed en wel met de ogen kon knipperen stond de dame al met haar pistool in de handen en anderhalve seconde later had ze vier schoten gelost, waarna de Tongan Crips definitief op zoek konden naar een vervanger - Angilau overleed even later in het ziekenhuis.

De familie van de crimineel is inmiddels een rechtszaak begonnen, want volgens hen is veel te veel geweld gebruikt tegen hun ongetwijfeld gewelddadige familielid. Rechter John Dowdell veegde de aanklacht echter van tafel en eerder concludeerde ook de FBI al dat niet teveel geweld werd gebruikt. "Die laatste drie schoten werden allemaal gelost nadat hij al geraakt was en dus geen gevaar meer vormde", aldus advocaat Robert Sykes, die nog niet aangaf of de familie in beroep gaat.

Angilau wordt doodgeschoten (Bron: YouTube)